Aktuális

Aktuális

Színek és évek

Ballagás (2024)

,

Suhajda Hunor írása

Szombati Eszter képei >>

Bárdkai Botond videója >>

Az idei évben is, mint mindig, elbúcsúztunk végzőseinktől. A ballagás meghitt hangulatban telt, a sok közös emlék, az itt kötött barátságok és a kollégiumi események összekovácsolták az embereket. Viszont most új fejezet nyílik végzőseink életében, hátra hagyják a már otthonossá vált szobákat és a szilenciumok kezdete sem zargatja már őket.

A ballagás a kollégium körbejárásával kezdődött, a végzős diákok még egy utolsó bepillantást nyertek a szobákba, majd Pálné Lencsés Szilvia igazgatóasszony vezetésével érkeztek meg dísztermünkbe. Az ünnepséget Kuti József áhítata nyitotta meg, amelyben a fehér színt emelte ki, mint a győzelem színét. Összegzésképp nyomatékosította azt, hogy az érettségi megpróbáltatásaiban Isten segítségét kell kérni.

Folytatásaként az igazgatónő idézett egy görög költő, Alkyoni Papadaki A Hold Színe című művéből.

Átvezetésképp Endre Márta Veronika búcsúztatta a végzősöket William Pop Bohim táncok című darabjával. Ezután a végzősök búcsúztak a kollégiumtól. Az ő nevükben Puskás Fanni és Bódi Áron idézte fel az itt töltött idő emlékeit, így véve könnyes búcsút az internátustól és annak lakóitól.

Ezt követően az igazgatóasszony átadta az emlékplaketteket a végzősök közül azoknak, akik valamilyen kimagasló közösségi szolgálatot végeztek. „Közösségünk Kincse” emlékplakettben részesült Barhács Boglárka Csenge, Hajdú Koppány Bulcsú, Lakatos Márton, Májer Martin, Paska Levente, Pintér Boldizsár, Puskás Fanni, Suhajda Botond, Szabó Éva Zsófia és Tóth Zsófia Anna.

Az átadás után a tizenegyedikesek mondtak beszédet, amellyel felidézték a közösen eltöltött időt. Kuncz Hanna és Kiss Balázs felváltva mondták a búcsúzó szavakat.

Az ünnepség zárásaként a Molnár Tamás tanár úr által készített búcsúvideót nézhettünk meg. A film fő témája a sokszínűség volt, ez által a kisfilm a színek köré épült. Elsőnek a mentorok, vagyis a tizenkettedikesek mutatták be és jellemezték magukat egy színben. Majd gólyáik szóltak pár szót róluk és választottak nekik egy színt, ami hozzájuk illik. A videó második felében a végzősök osztották meg emlékeiket, jövőbeli elképzeléseiket a kollégiumról.

Az internátusi ballagás kifejezetten szomorú és mégis arany könnyekben ért véget, így hát ezúton is búcsúzunk a végzősöktől!

 

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk