Közösségi élet

Teaház a pápai cserediákokkal

,

Teaház a pápai cserediákokkal

2019-ben a Pápai Református Kollégiumból érkeztek hozzánk cserediákok, akiket egy hétig láthattunk vendégül. 

Hétfő este - internátusunkban már hagyománnyá vált esemény -, a teaház megrendezésére került sor. Ez az az alkalom, amikor a cserediákok bemutatják saját intézményüket, mindennapi életükről, az ottani szokásokról, programokról számolnak be. Természetesen   ők is betekintést nyerhetnek már az első nap alkalmával kollégiumunk hétköznapjaiba. 

Miután megnéztük a pápai internátust (persze csak videón) egy egyszerű kérdezz-felelek játékkal szórakoztattuk egymást. Érdekes volt egy másik egyházi kollégium életébe belelátni. A kötetlen beszélgetés és teázás közben még inkább megismerkedhettünk vendégeinkkel, akik elmondták, hogy mennyire elnyerte tetszésüket internátusunk és nagyon várták már ezt a velünk töltött egy hetet. 

Személyes kedvenceim a szalvéta-batyukba csomagolt sütemények voltak, amiket nevelőtanáraink készítettek el számunkra, majd finom illatú, gőzölgő teával is kínálták a diákságot.

A teaház végeztével a pápai diákok is sokkal felszabadultabbak voltak, és kölcsönösen sok tapasztalattal, ötlettel gazdagodtak ők is és természetesen mi is. Jó volt így együtt.

Galéria megtekintése 

Írta: Sümegh Bíbor 9. évf.                                                                       

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk