Közösségi élet

Városi kollégiumok találkozója (2023)

,

Venczel Dorka írása

Tálos Hanna plakátja

Kléh Sára fotói

 

 

Idén is megrendezésre került október 25-én a Városi Kollégiumok Találkozója. Ez az esemény egy csodás szerda délután 17:00-kor vette kezdetét. Ezen az alkalmon a kecskeméti kollégiumokból 7 fős csapatok érkeztek a refi kollégiumába. Mivel ezen a héten nálunk voltak a pápai cserediákok, így ők is alakítottak egy csapatot.

A csoportok nem kollégiumok szerint játszottak, hanem egy játék során lett kialakítva az új felosztás. A csapatoknak bizonyos helyszínekről, épületekről kellett kirakniuk egy kirakót, ami alapján a csapatnevük is meg lett adva.  Az így létrejött csoportok megmérettethették magukat, például a városismeret és a költészet területén.

Az alkalom elején az igazgatónő és a kollégium lelkésze köszöntötte a diákokat. Ezután Fazekas István tanár úr vette át szót és megkezdődtek a játékok.

Az első játék egy vaktérkép megrajzolása volt a feladat, vagyis a diákoknak be kellett jelölni bizonyos helyeket Kecskeméten belül. Második játékként a közismert Activity-ben próbáltak szerencsét a csapatok, viszont az első körben csak beszélni, míg a második körben pedig csak mutogatni lehetett. Ez a játék külső szemmel sem tűnt olyan nehéznek és a csapatok gyorsan kitalálták a feladványokat. A harmadik játékon egy Kahootot oldottak meg a versenyzők, úgyszintén Kecskemét városával kapcsolatban. Az negyedik játék egy „Ország, város” feladvány volt, amit kicsi átalakítással játszottak, mert nem véletlenszerű betűkhöz kellett szavakat írni, hanem a „kollégium” szó betűihez. Ez a játék kicsit hosszabb és csendesebb volt, mint az előzőek. Ez után következett még egy csendesebb feladat, mivel a csapatoknak akrosztichonos (megadott sorkezdő betűkkel) verset kellett írniuk mindössze 10 perc alatt. Ki nem találnák, hogy milyen betűk voltak megadva… hát persze, hogy a „Kecskemét” betűi.

Kedves kis virágszálam,
El ne hervadozzál nálam.
CSöpögtetek én néked vizet
Köréd friss földet teszek.
Elviszlek én kertészhez is,
Megmetszetni, rendbeszedni.
Életem kis mennyországa,
Törékeny kis virágszálam.

A versenyzők nagyszerű csapatmunkájának köszönhetően csodás és vicces versek születtek, és teljesítették az est utolsó feladatát.

A vetélkedő után a refi internátusa vendégül látta a többi kollégiumot egy közös konviktusi vacsorán, és utána jött az eredményhirdetés. Már mindenki izgatottan várta, hogy hányadik lett a ranglistán.

És a helyezések:

  1. Malom Központ
  2. Japánkert
  3. Cifra Palota
  4. Zsinagóga
  5. Hangszergyűjtemény és Fotográfiai Múzeum
  6. Gokartpálya

 

Ezen a találkozón mindenki győztesnek számított és senki nem maradt ajándék nélkül, mivel mindenki kapott egy tábla csokit.

Az est zárásaként Szilvi néni mondott néhány szót és ezzel be is fejeződött a játékest. Még egy közös Just dance került a programok közé, illetve a nem refis diákok és nevelőik körülnézhettek a mi kollégiumunkban.

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk