Közösségi élet

Évzáró piknik (2022)

,

Terjéki Lilien írása;

Tálos Hanna plakátja;

Lakatos Réka fényképei;

2022. 06. 13. lett az új időpontja az Internátusi Nyárindító pikniknek, mivel az első időpontot elmosta az eső. A DÖK több héten keresztül készült erre az alkalomra, ahol meglepetés program is volt.

Nekünk DÖK-képviselőknek a nagy napon menetrend szerint 16:00-ra kellett lemennünk, hogy segítsünk az előkészületekben. A két gólya tag, azaz Szombati Eszter és én, ezután bemondtuk a hangosba, hogy várják a gólyákat az udvaron.

Mint már említettem, a DÖK elég sokat készült a piknikre. Mindenki vállalt egy feladatot, ami lehetett akár játékvezetés, műsorvezetés, zeneválogatás, pontozás, de persze többnyire együtt csináltunk mindent. Ha kellett segítség valakinek, akkor biztos volt ott olyan, aki pont ráért és segített.

Először vacsoraosztásra került sor, mégpedig úgy, ahogy farsangon is: a legfelsőbb évfolyamoktól a legkisebbig. Plusz meg volt szabva, hogy ameddig a gólya fiúk nem kerülnek sorra, addig nincs repeta. A vacsoránál meg volt szabva, hogy először miből mennyit lehet venni, ha jól emlékszem, két hús, egy kis kolbász és egy sajt. A kiegészítőkből (pl.: mártások, saláta, krumpli) lehetett venni annyit, amennyit szeretnénk, így mindenkinek jutott minden. Vacsora után, esetleg közben, lehetett menni palacsintát enni, illetve voltak még ízletes fánkok is. Erről ennyit, jöhet a játék!

Először inkább csoportosztás… Előre összeállított csapatbeosztás volt, szóval a pikniken Zsóka már csak a neveket és a csapatszíneket olvasta fel, (amiket később kreppapírral jeleztünk), de ez is beletelt egy kis időbe, ugyanis sokan vagyunk az Internátusban. Miután mindenki megtalálta a helyét, eljött az idő, a játékokra küldendő személyek kijelölésére, viszont először egy közös feladat várt mindenkire!

 

Neveket adtunk a csapatoknak:

  • lila- Érik a szőlő
  • magenta- Apu vedd meg
  • piros- Reptér
  • sárga- Legnagyobb hős
  • barna- Az éjjel soha nem érhet véget
  • narancs- Valami van a levegőben
  • sötétkék- Zene nélkül mit érek én
  • világoskék- Grund
  • sötétzöld- Balatoni láz
  • világoszöld- Mizu

 

Miután a csapatok megkapták a nevüket, ismertettük a feladatot, ami nem más volt, mint hogy ezekre a zenékre egy újabb szöveget írjanak, majd énekeljék el előttünk, illetve koreográfiáért plusz 1 pont járt. Vicces kis szövegek születtek pár perc alatt.

Ezután került sor arra, hogy Levi elmondta nekünk, hány ember menjen a játékvezetőkhöz: Zsófihoz, Mironhoz és Regőhöz. 2 vagy 3 „okos” ember kellett, csapattól függően, nekik Zsófival kellett menniük a társalgóba. 2 „táncoslábú” gyerkőc Mironnal tartott a díszterembe, a többiek, azaz az „ügyesek” pedig Regővel maradtak és mentek a ketrecbe. Ezek után mindenki megtudta a játékához tartozó fontos információkat.

Zsófi és Fanni vezetésével tojásdobálás volt a feladat. Ezt nem kell szó szerint érteni, mert úgy kellett bebugyolálni egy nyers tojást, hogy az ne törjön össze, ha kidobjuk a 2. emelet egyik ablakán. Voltak kikötések is, pl. nem lehetett textildarabokat használni, így a fiatalok wc papír, papírzsebkendő, zacskó, kuka, porcukor... stb. dolgokkal oldották meg a kihívást.

Miron és Gergő székfoglaló versenyt tartottak a díszteremben. Ehhez ki volt rakva először 10 szék, majd egyre kevesebb, gondolom, mindenki ismeri a székfoglalót. Ment a zene, majd elhalkult, végül leállt és minden körben elvettek egy széket.

Regő és Bulcsú irányításával egy kanalas játékon vehettek részt a versenyzők a ketrecben. Ennek a lényege, hogy a delikvensek egy kanálon levő pingpong labdát vittek el egy másik csapattársuknak, hogy ő visszavigye a következő társuknak. Kanálból kanálba kellett átadni a labdát, ha leesett, semmi vész, próbálhatták újra, csak kisebb időhiánnyal.

Miután lezajlottak a feladatok, elérkeztünk az utolsó feladathoz, amit Zsóka ismertetett mindenkivel. Ez a játék úgy nézett ki, hogy a ketrecben minden csapat előtt volt 1 vödör víz. A 6 fős társaságból az összes tagnak a kezében volt egy pohár, az utolsó ember mögött pedig egy másik vödör várakozott, azonban ez üres volt. A csapatoknak a poharakkal egymás feje felett kellett átöntögetni a vizet úgy, hogy a végén az utolsó a pohár tartalmát bele tudja önteni a sor végén található vödörbe.

Miközben ők ezt csinálták a ketrecben, a DÖK-ös brigád szépen lassan elszivárgott onnan...

Most hagy írjak egy kicsit a meglepetésről.

Kitaláltuk, vagyis felmerült újra az ötlet, hogy mi lenne, ha megdobálnánk a többieket vízibombával! Mindenki kapott az alkalmon, szépen megszerveztük, hány darab kell, mikor és hogyan csináljuk. Ameddig a többi diák játszott, mi lányok bent voltunk a vízibombákat megtölteni vízzel a portán lévő mosdóban. Már ez is vicces kis folyamat volt, mi Eszterrel tiszta vizek lettünk....

Miután ezekkel végeztünk, bezártuk a mosdóba, hogy senki ne vegye észre. Az utolsó játék közben páran kimentünk és kicsit bentebb hoztuk a vödröket, amik tele voltak a kis meglepikkel.

A játék végén már így is leöntötték egymást a srácok vízzel, de amikor az összes DÖK-ös kijött, bezárták a ketrecet, majd zenére elkezdtük dobálni a bent lévő embereket. Amikor elfogyott a vízibomba, megfogták a fiúk a slagot és azzal locsoltak be.

Egy idő után már kiengedtük társainkat, felmentünk, majd hallottuk a hangosba, hogy az összes képviselőt várják az udvaron. Jelezném, ez már itt gyanús volt. Lementünk, majd Levi elmondta mindenki előtt, hogy amit a Dökösök kifőztek maguknak, meg is eszik... Már tudtam, hogy ennek a végén biztos nem megyünk fel szárazon. Igen, a végén több oldalról kaptuk a nyakunkba a vizet, slaggal, vödörrel, mindennel. Persze, ez mind videóra lett véve, hogy a többiek is lássák.

Ezután átöltöztünk fent, majd lementünk takarítani. Még ott elbohóckodtunk, aztán elkezdődött egy Just Dance party.

Mindenki nagyon jól érezte magát aznap, szerintem is szuper volt az egész. Köszönjük szépen a DÖK-ösöknek a szervezést, a tanároknak a segítséget, meg persze a konviktusnak a vacsorát.

Kellemes nyarat mindenkinek, találkozunk szeptemberben!

 

Fényképek >>

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk