Közösségi élet

Nálunk járt a Mikulás

,

Hát igen… Szerény Internátusunkba is ellátogatott a Mikulás. Nem is akárhogy vonult be hozzánk, kanapén „repítették be” rénszarvasai, miközben mi lelkesen énekeltünk. Mikor megjelent, már mindenki tudta, hogy a mikulásruha mögött az albertirsai focicsapat nagy rajongója, Papp Attila bújt meg. A nevelők és a DÖK közösen egy remek játéksorozatot szervezett nekünk, melyben a tanulócsoportok egymással versenyezhettek.

Elsőként egy Mikulást ábrázoló képet kellett készíteni, de ez nem is volt olyan egyszerű, hiszen a kép megalkotásához színes cukorkákat kellett használni. Mindegyik csapat elszántan dolgozott a feladaton. Legyőzve a kísértést, a cukorkákból tetszetős képek születtek. A Mikulás kiválasztotta a győztest, majd a tanulócsoportok „megehették az édes képeket”.  A következő megmérettetés is nagyon szórakoztató volt, karaokézni kellett. Persze mindenki arra törekedett, hogy kreatív dolgokkal spékeljék meg a produkcióikat. Volt olyan csoport, amelyik nagyon szépen próbált énekelni, de voltak, akik annyira élvezték a nótázást, hogy mármár zengett tőlük az Internátus egész épülete. Persze olyan csoport is akadt, melynek tagjai az énektudásuk mellett tánctudásukat és a fények játékát is segítségül hívták. 

Majd ismét a Mikulás pontozott. Ebben a feladatban szinte mindenki ugyanannyi pontot kapott. 

Ezután újfent a diákok kézügyességére volt szükség. A Mikulás számára sapkát kellett készíteni. „Ahány csoport annyi ötlet”-mondhatnánk, hiszen ebben a feladatban is nagyon eltérő megoldások születtek. A 4. tanulócsoport sok kis sapkát készített, némelyek diáktársuk arcára vattát ragasztva álltak elő a legújabb modellel. Itt sem született egyértelmű győztes, mivel mindenki rendkívül ügyes volt.

A következő próba a várva várt Just Dance volt. Kétség kívül mindenki ezt élvezte a legjobban. A viszonylag egyszerű táncokat még a legbotlábúbbak is ügyesen el tudták járni, és a Mikulás ismét rácsodálkozott, hogy milyen tehetségeket rejtenek Internátusunk falai.

Az utolsó és egyben legsikertelenebb feladat a Mikulás megnevettetés volt. Mindössze az 5. tanulócsoportnak sikerült mosolyt csalni a Mikulás „komor” arcára és ezzel meg is nyerték ezt a játékot. 

Ezt követően a Mikulás értékelte az estét és kiosztotta a finom édességeket rejtő csomagokat.

S miután az est végeztével a diákok jó hangulatban vonultak vissza szobájukba, egy újabb meglepetés fogadta őket. Az ágyakon színes, puha plédek várták gazdáikat, melyek igazán hangulatossá tették a szobákat. 

Mindannyian nagyon örültünk a szép ajándékoknak és lefekvéskor boldogan próbáltuk ki azokat.

A jegyzetet írta Gulyás Botond Örs 9. b

Galéria megtekintése

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk