Közösségi élet

Mikulás est 2019

,

Mint minden évben, idén is meglátogatott minket a Mikulás.

Mindenki derűs mosollyal és izgatottan várta ezt a napot.

A Mikulás est házigazdája Fischer Boglárka volt, aki egy rövid bevezető után felkonferálta a „Száncsengő” című dalt, melyet kamaraegyüttesünk előadásában hallgathattunk meg. 

Ezután a kollégium tanulóival közösen énekeltük a ,, Hull a pelyhes fehér hó” című örökzöld slágert.  A dal végén a Mikulás a rénszarvasok segítségével gurult be talicskáján. Ebben a szerepben gólya diákjaink mókás alakítását élvezhettük. A Mikulás bőrébe Csizmadia Szabolcs tanár úr bújt, aki- mivel testnevelést tanít- nagyon fitt Mikulásnak bizonyult, és sikerült lenyűgöznie minket matematikai számításaival is és kiváló humorával.

Az est folyamán minden tanulócsoport köszöntőt írt, melyben üdvözölte vendégünket és röviden bemutatkozott. 

Lássuk, mivel álltak elő a Kecskeméti Református Internátus diákjai. Haladjunk csak sorjában!  Az 1-es tanulócsoport diákjai a ,, Hull a pelyhes fehér hó” egy humorosabb változatát adták elő, melyben az internátusi életük vicces pillanatait örökítették meg.   

A 2-es tanulócsoport egy rap számmal készült, szövegét Gáspár András írta, az előadásmód szenzációs volt.

A 3-as tanulócsoportban a lányok egy saját készítésű kisfilmet mutattak be. A filmet az internátus épületében forgatták, melyben a kameramozgás, a vágás és a színészi alakítás mindenkinek elnyerte tetszését. 

A 4-es tanulócsoport lányai az ,, Add tovább” című zeneszámot énekelték el. Az előadás tükrözte a közelgő ünnep hangulatát, mely nagyon jó érzéssel töltött el mindenkit. 

Az 5-ös tanulócsoport lányai hasonlóan az 1-es tanulócsoporthoz egy dalt dolgoztak fel.  

Ők a,, Jégvarázs” főcímdalát írták át, egy humoros feldolgozást hallhattunk tőlük.

Elterjedt szólás az internátusban, hogy ,, a Mikulás a koleszos jó barátja”, hiszen sok-sok csokival és különböző finomságokkal lepi meg. A csomagok kiosztásában a krampuszok segédkeztek, akik hagyományainkhoz híven a 11. évfolyamos lányok voltak.  

Amikor visszamentünk szobáinkba egy újabb meglepetés várt ránk. Mindenki kapott egy színes bögrét, aminek nagyon örültünk. 

A Mikulás est lezárásaként egy kis tánc következett, ahol bemutathattuk tánctudásunkat.

Az alkalom nagyon jó hangulatban telt és bízom benne, hogy ez a hagyomány mindig jelen lesz internátusunk életében.

Írta: Kökény Zoltán Tamás 10./b

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk