Közösségi élet

Költészet napi teaház 2014

,

Költészet napi teaház az internátusban

2014. április 7-én irodalmi teaházat szerveztünk a Kecskeméti Református Kollégiumban. Ezzel a délutáni összejövetellel az április 11-én (József Attila születésnapja) ünnepelt költészet napjáról emlékeztünk meg.

A rendezvényünk fényét emelte, hogy az éppen nálunk tartózkodó nyolc debreceni cserediák itt mutatkozott be. A beszámolójuk alapján sok ellentétet fedeztünk fel a két város kollégiuma között, de akadt számos hasonlóság is. 

Miskei Sándor diáktársunk vezetésével folyt a hangulatos együttlét. Diáktársaink vagy saját, vagy egy-egy híres költőnk versével szereztek nekünk ünnepi perceket. Megismerhettük szobatársaink, osztálytársainknak, barátaink elvont költői vagy hangulatos versmondói arcát. A művek hallgatása közben ízletes teát, sütiket fogyaszthattunk. A versek hangulata különbözött, így néha nagyot kacagtunk, máskor csendben figyeltünk. A szünetekben kényelmesen társaloghattunk. Újra azt éreztük, hogy mindannyian egy nagy család tagjai vagyunk. Kizökkenhettünk a mindennapok monotonitásából, felnyithattuk szemünket az irodalom, a magyar költészet sokszínűségére.

A teaház idén is egy jó mulatság, kikapcsolódás volt. Köszönjük a nevelőinknek megszervezését és a részvételt diáktársainak.

Wunderling Anikó 9.b

Galéria megtekintése

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk