Közösségi élet

Jó úton járunk

,

A Dunamelléki Református Egyházkerület Közgyűlése a református nevelés terén kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül SOLI  DEO GLORIA DÍJAT adományozott 2012. november 9-én a Kecskeméti Református Internátus nevelőtestületének.

A következő beszámoló jelent meg az ünnepi eseményről a Parókia Portál honlapján:

Jó úton járunk

Kiváló pedagógusokat jutalmaztak a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén, pénteken….

A Kecskeméti Református Diákotthon nevelőtestülete Soli Deo Gloria díjat kapott.

Otthonpótlók

Református hitelvek szerint neveljük a ránk bízott gyerekeket – mondja a Kecskeméti Református Diákotthon igazgatója. Kodácsy Jánosné szerint ebben a munkában lehet zászlóvivő a vezető, bár ha nem állnának mögé, akkor hiába vinné egyedül a zászlót.  – A tanári közösségünk azonban összetartó, egymást tisztelő, sok éve együtt dolgozó közösség, akik főállású nevelők és odaszánják az életüket. Szeretnénk jó otthonpótlók lenni.

Bár a puritán hitelvek nem feltétlenül népszerűek, nekünk ettől nem szabad eltérni. Például nem engedjük a fiataloknak, hogy plakátokat ragasszanak a szobáik falára, a vasárnapot megszenteljük, nincs munka, áhítatot tartunk. Persze a fiatalok lázadnak, de nekünk legelőször is felfelé és előre kell tekintenünk. Kodácsy Jánosné azt mondja, hogy a már „kirepült" diákok nagyon pozitívan nyilatkoznak az internátusról.

Felnőttként hálásak azért, amiért gyerekként esetleg háborogtak. Fontos értékek mentén rendezhetik életüket, van kapaszkodójuk az életben. – Az internátus húszéves fennállása pedig igazolja, hogy jó úton járunk.

Fekete Zsuzsa

Fotó: Füle Tamás 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk