Közösségi élet

Gólyanap (2020)

,

Simó Árpád, Barta Léna és Szabó Éva Zsófi 9. évfolyamos diákok írása

Ahogy a fiúk látták:

A szeptember 6-án megszervezett „Gólyanapon”, az új diákoknak lehetőségük adódott megismerni Kecskemét városát az Internátus nevelőtanárai által szervezett játékos vetélkedő formájában.

A játék során a város különböző pontjaira kellett, hogy eljussunk. Az állomásokon nevelőtanáraink várták a csapatokat egy-egy újabb feladattal.

Nekem az tetszett a legjobban, amikor a csapatokban lévő kollégista lányoknak idegen fiúkat kellett megkérni arra, hogy a következő mondatot felolvassák és azt videó formájában rögzítsék:

 „A Református Internátus diáklányai a legszebbek.”

A versenyben résztvevő csapatokat az Internátus kimenők megszerzésével ösztönözte.

A csapatomat nagy örömmel töltötte el, hogy első helyen végeztünk, hiszen így négy kimenőt nyert minden csapattársam.

A program végén az Internátus meghívott minden versenyzőt fagyizni, mely nagyon jó lezárása volt a „Gólyanapnak”.

 

Ahogy a lányok látták:

Gólyaként a második hétvégéről érkeztünk vissza az Internátus falai közé, de nem sokáig pakolászhattunk a szobánkban, mert rögvest kezdetét vette a „Gólyák délutánja”.

A program az udvaron, a ,,ketrecben” játékos ismerkedéssel kezdődött, majd onnan indultunk utunkra négy fős csapatokban, melyek tagjait 5-6 gólya és 1-2 végzős diák alkotta. A csapatokat tanáraink hét percenként indították a megadott sorrend szerint.

Az első feladat az volt, hogy menjünk el a Kecskeméti Református Gimnáziumhoz és útközben készítsünk egy képet, melyen egy pékség előtt állva az újoncok sóvárogva nézik a kirakatban látható finomságokat. E mesterművet az első állomáson ránk váró nevelőtanárunknak mutattuk meg, és ott megkaptuk a következő utasítást.

A második állomás a Katona József Színház volt.  Útközben le kellett szólítanunk egy járókelőt, aki kérésünkre a következő szöveget olvasta fel:

                ,, A Református Internátusba járó diákoknál nincsen okosabb a világon.”

Erről is videófelvétel készült, melyet a harmadik állomáson játszottunk le.

A következő küldetésünket csak akkor kaphattuk meg, ha kiderítjük a legközelebbi előadás címét, ami a Hamupipőke volt. Egy kérdés is járt a feladathoz: Mi a tanulsága ennek a történetnek? Ha megadtuk a helyes választ, - ami ,, A jó elnyeri méltó jutalmát.” vagy

,, A rossz megkapja méltó büntetését.” - indulhattunk tovább.

Egy újabb kihívás várt ránk. A „Cifra palota, zöld az ablaka ” című népdalt kellett előadnunk a Cifrapalota előtt a kecskemétiek nem kis örömére. Természetesen ezt is megörökítettük és a következő állomáson bemutattuk.

Ezt követően a Városháza épülete elé vonultunk, ahol a város főterét díszítő tornyokat kellett számba vennünk. Mikor végeztünk ezzel is, a következő megmérettetés a „0 kilométerkőnél” várt minket. Gyermeki énünk örült ennek a feladatnak. Kedvünk szerint csúszkálhattunk és az erről készült felvétel is bekerült videóink közé.

Továbbhaladva a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ lépcsőjén ugráltunk fel egy lábbal, majd a Malom Központban is várt ránk tennivaló. A liftben egy szelfit készítettünk, ezt bemutattuk a következő állomáson. Majd meg kellett számolnunk az adott szinten található üzleteket. Utána egy hölgyet és egy urat kértünk meg arra, hogy mondják el a kameránkba a következő mondatokat:

,, A Református Internátusba járó fiúk a leghelyesebbek az egész világon.” és

,, A Kecskeméti Református Internátusba járó lányoktól nincs szebb a Földön ”.

 Ezt a Príma üzlet előtt kellett bemutatnunk Internátusunk igazgatójának, Szilvi néninek, aki beküldött minket a boltba, hogy nézzük meg néhány termék árát „komoly piackutatást” végezve.

Majd miután hármat forogtunk a Malom forgóajtajánál, elmentünk futni a Gyenes térre. Innen a buszmegálló melletti játszótérre vezetett utunk, közben meg kellett állnunk a Nagykőrösi utcán „vonatozni” a „Megy a gőzös, megy a gőzös…” című dalt énekelve. Természetesen a videófelvétel itt sem maradhatott el, amit a Vasútparkban ránk váró tanáraink nagy örömmel néztek végig.

A vetélkedő utolsó feladata egy „kis fotóművész ” - egyik tanárunk gyermeke - megkeresése volt, aki csoportképet készített rólunk, hogy megörökítse csapatainkat az utókor számára. Nagyon jó képek születtek. Köszönjük szépen.

A játék fagyizással zárult, aminek szintén nagyon örültünk.

Az eredményhirdetésre az Internátus udvarán került sor, s természetesen a helyezések szerinti kimenők jelentették számunkra a legnagyobb ajándékot.

Minden „ gólya ” nevében elmondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat, hiszen sok élményben volt részünk, nevetéssel, boldogan telt el az egész délután.

Köszönjük szépen a nevelőtestületnek, végzőseinknek és Fazekas István tanár úrnak, aki ezt az egész programot koordinálta.

Galéria >>

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk