Közösségi élet

Gólya - Ki mit tud? (2021)

,

Szombati Eszter írása

Mint eddig minden évben, idén is megrendezésre került a Gólya Ki Mit Tud. A gólyák és mentoraik már hetekkel előtte elkezdték a készülődést és gyakorlást. Szerencsére a 2021/22-es tanévben már nem kellett a COVID miatt rendhagyó módon szervezkedni, és mindenki ott lehetett ezen a szórakoztató esten.

Szeptember 29-én, pontosan fél nyolckor megkezdődött az esemény. A gólyák izgatottan várták mikor kerülnek sorra, mentoraik pedig annál is izgatottabban várták gólyáik fellépését.
Sokan zenés produkcióval indultak, de voltak, akik megcsillogtatták színészi vagy énekes tudásukat is. Az egyik kiemelkedő produkció volt, amely meg tudta megmozgatni az egész termet: Vessző Máté és mentoráltja, Laki Gábor előadása, hiszen mindenki felkelt a helyéről és egy pár perc erejéig önfeledten táncolt a díszteremben. Ez az interaktív műsor a zsűri közös megegyezése – és a diákok fellelkesedése – folytán különdíjat ért el.

Harmadik helyezést ért el a gyönyörű zenés produkció: Szűcs Luca és gólyája, Gyüre Villő a Hamupipőke egyik betétdalát adták elő. Eközben az egyik jelenet kivetítésre került a háttérben. Az egész terem ámulattal figyelte ezt a mesebeli előadást.

Második helyezést két produkció holtversenyben nyert el. Az egyik szintén egy zenés darab volt: a Szuromi Band a Despacito című zeneszámot feldolgozta, majd klarinéton, trombitán, szaxofonon és dobon adta elő. A banda tagjai Szuromi Gréta, Szuromi Mária és Szuromi Miklós – plusz Túri Gergő, aki dobbal segítette őket. Mentoraik: Fáy Olívia, Tóth Virág, Fodor Jani és Tálas Marci.
A dobogó második helyén végzett még Kerekes Marci és Bán Kristóf és mentoráltja, Bán Csanád. A duó tagjai színészi tehetségüket mutatták meg és egy előadással készültek. Merem állítani, hogy ez a színdarab mindenki tetszését elnyerte, hiszen humorosan és alkalomhoz illően mutatta be a gólyák és végzősök viszonyát.

Az első helyezést egy kisebb csoport nyerte el, akik egy különös „testzene” darabot adtak elő. A hattagú csapatot Horváth Katica, Kuncz Hanna, Sipos Merse Zalán, plusz mentoraik Kajdi Kata, Kuncz Ábel és O. Kovács Zalán alkották. A csapat rengeteget készült erre az eseményre, aminek meg is látszott az eredménye.

Az esemény végén még kaptunk egy kis időt bulizni, táncolni a díszteremben. A közel két órán át tartó rendezvény, azt hiszem, mindenki számára emlékezetes marad. Sokat nevettünk, szórakoztunk és alig várjuk a következő, és legalább ilyen jó, Ki Mit Tud estjét.

 Lakatos Réka fényképei >>

Borítókép Geis Miklós :

 

Grafika: Geis Miklós

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk