Közösségi élet

Debrecenben jártunk

,

Március 25-30-ig hét társam, név szerint: Bálint Anna, Fodor Tünde, Maár Dorottya, Tikász Zsófia, Jákob Márk, Nagy Tamás és jómagam, Tömösvári Judit Debrecenbe indultunk a cserediák program keretében.

A vasárnapi kimerítő utazás után vacsorával fogadtak bennünket vendéglátóink. Másnap ott is iskolával kezdtük a napot és így alkalmunk volt megismerkedni új osztálytársainkkal és tanárainkkal, akik kedvesen fogadtak minket. Délután a város megismerésére indultunk három végzős diákkal, este pedig a lány internátusban mutatkoztunk be.

 Kedden kulturális programokban vettünk részt: egy könyvbemutatón és a János Passió című zenés előadáson, majd a fiúknak is bemutattuk iskolánkat, internátusunkat és magunkat. 

Szerdán a Debreceni Nagytemplomot és a Kollégiumot ismerhettük meg gimnáziumi tanárok kíséretében, aztán a botanikus kertben, az egyetemi parkban és a Nagyerdőben töltöttük el a nap hátralévő részét.

Csütörtökön a Medgyessy Múzeumban egy Arany Jánosról szóló kiállításon vettünk részt, később pedig fürdeni mentünk az Aquaticumba.

A hét utolsó napján a Nyíregyházi Vadaspark felé vettük az irányt, ahol a csapatunk ügyetlenebbik fele megázott. Az állatparkból visszatérve megebédeltünk és gyors búcsúzkodás után haza indultunk. 

E rövidke hét alkalmat adott, hogy betekintsünk a Debreceni Kollégium életébe és új tapasztalatokkal gazdagodjunk. Sok élménnyel és emlékkel tértünk vissza és úgy érezzük, nagy ajándékban részesültünk azáltal, hogy mi voltunk a csereküldöttség tagjai, mégis egy hét elteltével, örömmel tértünk vissza a megszokott kerékvágásba. Rájöttünk, hogy hálásak lehetünk a jól felszerelt, külön fürdőszobás internátusunkért és az impozáns, márványlépcsős iskolánkért.  Mégis, a jövőre nézve reméljük, hogy a cserediák program keretén belül más református gimnáziumba és internátusba is eljutunk majd

Tömösvári Judit (9.b), Szebellédi Médea (9.a)

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk