Közösségi élet

Farsangi vacsora 2020

,

A Farsangi vacsora

 

       A Farsangi vacsora, mely már tíz éve hagyomány internátusunkban, idén, 2020-ban is fergetegesen sikerült. A diákok már a várva várt esemény előtt pár hónappal megkezdték az előkészületeket. Közösen, tanulócsoportonként kellett összeállítaniuk egy menüsort, melyet együtt készítettek el. 

        Az egyes tanuló túrós pogácsát sütött. Főételként igazi magyaros marhapörköltet szolgáltak fel nokedlivel, desszertjük egy tejszínhabos gesztenyepürés finomság volt.

A kettes csoport menüsora sajttal töltött, baconbe tekert falatkákból, ízletes chilis babból, Vessző Máté tésztájából és vaníliakrémmel megbolondított „Csokis Álomból” állt.

A hármas számú tanulócsoport a keleti világot hozta el közénk különleges avokádókrémes falatkáikkal, kínai sült tésztával és szezámmagos-mézes csirkével, desszertként kókuszkockákkal Myry módra.

A négyes csoportban a tanulók a tavaszi hangulatot szerették volna megidézni, ezért zamatos brokkolikrémlevest, olaszos ízvilágú lasagnet és kreatív fantaszeletet tálaltak fel.

Az ötös tanuló csapata előételként bruschettát készített. Főételként étlapjukon gyros szerepelt, amit a Kata csodája, egy különleges házi készítésű torta követett. Ezzel a menüsorral a mediterrán ízvilágot vonultatták fel.

A tanulók kiválasztották, hogy milyen előételt, főételt és desszertet szeretnének enni. A nevelőtanárok pedig összegezték, hogy melyik fogáshoz milyen mennyiségű alapanyagra lesz szükség. A hozzávalók beszerzésében a Konviktus vezetősége nyújtott nagy segítséget. Február 19-én megkezdődtek a munkálatok. Sokan hozzáláttak a sütemény vagy a főfogás előkészítéséhez. Február 20-án már kora délután lázas munka folyt, a konyhás nénik és a nevelőtanáraink segítségével minden remekül alakult.

Az ebédlőben minden tanulócsoport kapott egy-egy asztalt, ahol bemutathatták díszesen szervírozott ételeiket a zsűrinek. 

Este hét óra előtt minden menüsor elkészült, a résztvevők átöltöztek jelmezeikbe és a társaság az ebédlőben gyülekezett.

Miután a diákság helyet foglalt Pálné Lencsés Szilvia igazgatóasszony rövid beszédet mondott, melyben köszöntötte a megjelenteket és megköszönte a konyhás nénik segítségét, hiszen hozzájárultak ehhez a különleges, télűző vacsorához. Diákjaink virággal is kifejezték, hogy mennyire hálásak a segítő munkáért.

          

                                                         Potó Annabella 10. évfolyam

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk