Közösségeink

Száááááznyolcvan

,

Chudi Levente Zsolt interjúja

Bozó Zsóka, Internátusunk Diákönkormányzatának serény alelnökasszonya, dartsos tehetsége. Szerintem lassan már nem kell bemutatni, hiszen nem egy cikkben, tudósításban merült már fel a neve, mint lelkes DÖK-ös vagy éppen internátusi dartsbajnok. Főleg az utóbbi miatt tettem fel neki néhány kérdést, amelyekre, szerencsémre, jó interjúalanyként hosszasan válaszokat is adott.

Mikor ismerkedtél meg ezzel a sporttal, miért kezdtél el te is játszani?

„A sporttal már 3-4 éve megismerkedtem, apukám miatt, de nagyon ritkán játszottam. Aztán 2020 nyarán elmentem egy versenyre apát nézni, és ott valamiért beneveztek engem is. Onnantól kezdve igazolt sportoló lettem.”

Mi ösztönzött arra, hogy jelentkezz egy versenyre? Mikor volt az első megmérettetésed, hogyan sikerül?

„A csapatom ösztönzött. A kisebb versenyek közül nem is tudom pontosan, de miután leigazoltam, egy hónap múlva elmentem el egy országos bajnokságra, ahol kezdőként egy elég rutinos játékos ellen sikerült nyernem, aztán a következő fordulóban egy nagyon szoros meccsen kaptam ki, de nagyon jónak értékelem azóta is azt a versenyt.”

Ha jól tudom, mintha lett volna lehetőséged külföldi versenyen is kipróbálni magad. Pontosan, hogyan is zajlott ez?

„Nyáron és novemberben is voltam a válogatottal külföldön. Busszal utaztunk mindig, együtt mentünk vacsorázni és mindenhova. Nagyon jó csapat kovácsolódott így össze, közben pedig részt vehettünk a versenyeken, még a felnőtt kategóriában is.”

Melyek azok az eredményeid, amikre a legbüszkébb vagy, amelyekre szívesen visszaemlékezel, esetleg meghatározónak találsz?

„Tavaly az egyik országos bajnokságon felnőtt nők között 2. lettem. Emellett az országos ifi lány eredményemre vagyok nagyon büszke, ami az egész év eredménye. Mindezeken felül a legmeghatározóbb versenyem az utolsó előtti utánpótlás forduló volt, mert akkor nagyon nem ment a játék, mégis tudtam, hogy a bajnoki címhez meg kell csinálnom. Sikerült is, pedig nagyon nem számítottam rá.”

Nyilván, mint versenysportoló, szerintem nevezhetlek így, gyakorolnod, edzened is fontos. Hogy sikerül ezt összehangolnod a tanulással, mennyi időt fordítasz rá?

„Itt a kollégiumban nehezen, nem is tudok rendesen edzeni. Ez sajnos most az eredményeimen is látszik, de az iskola fontosabb. A karantén alatt rengeteg időm volt, sokat is játszottam. Minden eredményem ellenére inkább a játék szeretete miatt, boldogságból játszom, például apával vagy itt a koliban az emberekkel.”

Mik a jövőbeli terveid?

„A jövőben, szeretnék még több versenyre eljutni, de jelenleg próbálom összehangolni ezt az iskolával, mert nagyon nehéz és talán az érettségihez közeledve majd még nehezebb lesz. Hétvégén általában mindig versenyem van, így a kolis 6:15-ös kelés számomra megváltás! Szeretnék minél több időt belefektetni a gyakorlásba, de sajnos nem tudom, hogy ez mondjuk majd két év múlva az egyetem mellett hogyan lesz kivitelezhető. Viszont egy biztos, ameddig tudok, játszom, addig soha nem fogom abbahagyni.”

Én személy szerint úgy gondolom, Zsóka eredményeit és tehetségét tekintve (pl.: 2020/2021-es évadban ifjúsági lány magyar bajnoki cím), a későbbiekben még nagyobb sportújságokban is felismerhetjük majd a nevét. Azonban, ha valaki esetleg egy kicsit kutakodik az interneten, már most több helyen olvashat a versenyeiről. Remélem, elképzeléseihez mérten fognak alakulni a versenyei és a lassacskán közelgő érettségije is, hiszen a következő tanévben, már ő is a végzősök táborát fogja erősíteni. További sok sikert és hatékony felkészülést kívánok neki!

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk