Aktuális

Aktuális

Párbaj a piaristákkal

,

Bóvári Nóra írása

Március 19-e délutánjára meghívást kaptak internátusunk diákjai a Piarista Gimnázium kollégiumába egy játékos vetélkedőre.

Tanulócsoportonként 2-2 lány és 3-3 fiú indult el lelkesen a megmérettetésre. Külön csapatokba rendezve küzdtek meg a nyertes címért a piarista és református diákok.

Az ügyességi feladatok kimaxolásához precizitásra, koncentrációra és odafigyelésre volt szüksége a versenyzőknek. A csapattagok ujjongva buzdították egymást a minél jobb eredmény elérése érdekében, ezzel is jó hangulatot teremtve a fogadó kollégium falai között. Kipróbálhattuk magunkat többet között abban is, hogy hogyan tudunk egy homlokunkra helyezett kekszet a szánkba egyensúlyozni kéz nélkül, valamint, hogy mennyi krumplit tudunk a lábunk közé szorítva, ugrálva elszállítani.

A játékok között volt olyan is, hogy a két kollégium lakói kihívták egymást 1-1 csocsópárbajra, ami szintén jó kedélyeket eredményezett. Külön nehezítés volt itt is, hogy minden csapattag csak 1 kézzel forgathatta a bábukat. Miután minden csapat teljesítette a 6 kijelölt állomást, eredményhirdetés következett. Sajnos az internátusunk nem tudta magáénak az első helyet, viszont annál több élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk. A verseny után a Piarista kollégium vendégül látott minket vacsorára, ahol egy újfajta rendbe csöppentünk bele. Ezután egy körbevezetés keretein belül bemutatták nekünk, hogy ők hol, milyen körülmények között élik meg a mindennapjaikat a piár kollégisták.

A kedves fogadtatás, befogadó közösség pozitív benyomást keltett mindenkiben és az este végén örömmel távoztunk, hiszen ahogy a mondás is tartja: „Mindenütt jó, de a legjobb otthon”.

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk