Aktuális

Aktuális

Művészeti Tárlat az Internátusban

,

Bóvári Nóra írása

Utassy Zsombor plakátja

Pocsai Barnabás fotói

 2024. március 4-én elérkezett a Művészeti Tárlat megnyitója, aminek az Internátus díszterme adott helyet. A tárlaton a kollégiumban lakó diákok alkotásainak kiállítására került sor. Ez az esemény már jó pár éve megrendezésre kerül, mindez pedig Ildikó néni munkájának köszönhető.

 A művészet iránt érdeklődők már a lépcsőházban felfelé jövet betekintést kaphattak mi minden várja őket a díszteremben, különböző művészeti alkotásokkal kerülhettünk szembe, például Zsolnay porcelánnal, plakáttal, kisplasztikával, karikatúrával, képregénnyel és bélyeggel.

 Az esemény az igazgatónő köszöntő beszédével kezdődött, köszönetet mondott Ildikó néninek az esemény megszervezéséért, és Urbán Zsuzsanna tanárnőnek az abban való közreműködéséért. Az igazgatónő kifejezte büszkeségét és támogatását a tehetséges diákok felé is, akik megtöltötték a termet lenyűgöző alkotásaikkal. Internátusunk kiállítói és az est főszereplői vegyesen voltak Katedrás és Refis diákok.

A köszöntő után következett Endre Márta Veronika fuvolás produkciója, zongorán kísérve szintén a Kodályban tanuló iskolatársa, Kuklis Richárd által, amely még inkább segített bennünket átszellemülni az eseményre.

Az ünnepi áhítatot Riczuné Kiss Georgina tartotta. Tőle hallhattunk a világ legkreatívabb alkotójáról, azaz Istenről.

Ezt követte Szabó Boglárka lélegzetelállító versfelolvasása, amely során „A festő vászna…” c. művet hallhattuk.

Továbbá fültanúi lehettünk Endre Eszter hidegrázós énekes előadásának, akit zongorán kísért a már fent említett Kuklis Richárd.

Végezetül a kiállítást megnyitotta Urbán Zsuzsanna tanárnő, aki megnyitóbeszédét a flow-élmény köré építette. A szavai befejeztével eljött a nagy lehetőséget, amelyre mindenki várt: a paravánok körbejárása és az alkotások megcsodálása.

 

A kiállítók névsora:

Bartha Zsófia

Dudás Arabella

Fischli Hanna

Gaál Márton

Heiszler Noa

Hodossy Nikoletta

Jankovics Lili Eszter

Kenyeres András

Konyicsák Kata

Kópis Orsolya Zolna

Lakner Lili

Mátyás Antónia

Szabó Boglárka

Szöke Eszter

Szóke Tímea

Szuromi Gréta

Tálos Hanna

Telek Dorina

Terjéki Lilien Hajnal

Torgyik Tímea

Tóth Boglárka

T6th Kristóf

Utassy Zsombor

Venczel Dorka

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk