Aktuális

Aktuális

Gólya Ki-Mit-Tud (2023)

,

Kléh Sára írása és fotói

Lakner Lili plakátja

 

Minden gólya életében eljön az az este, ahol megmutathatja, hogy ő miben tűnik ki a többiek közül. 2023. október 18-án került megrendezésre ez az esemény, vagyis a Gólya Ki-Mit-Tud. Már hetekkel ezelőtt a végzősök kisorsolták a nekik szimpatikus bejövő diákot/diákokat és szárnyaik alá vették őket. A mentorok és gólyáik hosszú heteken keresztül készülődtek és gyakoroltak, hogy ez a fantasztikus este megvalósulhasson. Látszik, hogy a sok próba meghozta a gyümölcsét.

A díszterembe lépve a bejövő diákok már nagyon izgatottan várták a fellépésüket, de a végzősöknél nem jobban. Sok bámulatos produkciót tekinthettünk  meg, volt köztük tánc, ének, érdekes videónézése, versolvasás és sok más színes élő előadás. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert minden előadás fergeteges és egyedi volt.

 

Végül az első helyet „Szendvicskészítés” című produkció nyerte el, és nem mások adták elő, mint Tálas Regő, Bódi Áron, Lakatos Márton, Paska Levente, Májer Martin és a gólyáik. Az este második helyét egy igazi rock banda vitte el, a Kárhozottak balladája, ahol Molnár Simon, Suhajda Hunor, Pintér Boldizsár, Szabó Zalán Hunor és segítőjük, Hajdú Merse zenei előadását hallgathattuk meg. A harmadik helyet egy lány csapat kapta meg, a Varázsfuvola néven futó performansz. Előadta: Endre Márta Veronika, Barhács Boglárka Csenge és Fazekas István tanár úr volt a vendégművészük. Ahogy elnéztem a jobbnál jobb előadásokat, feljött a sok emlék, amikor tavaly én is gólyaként készültem ezekre az eseményekre.

A sok készülés, a műsor előtti izgulás és a tömérdek kacagás. Hiszem, hogy ez a rendezvény felejthetetlen marad mindenki számára és már alig várom a következő ilyen rendezvényt.

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk