Aktuális

Aktuális

Csendes ünneplés

,

Az idei esztendőben ünnepeljük az internátus 30 éves jubileumát, kicsit másképp, mint szoktuk, mert az utóbbi időszak megtanított minket berögződött rutinjainkat elengedni.

Reményik Sándor szavaival élve: „az apró hópehely örömök” mégis ünneplőbe öltöztettek már egy-egy hétköznapunkat.

Jubileumi évünk kapcsán az volt a célkitűzésünk, hogy rámutassunk a kollégiumi nevelésben rejlő tehetségtámogató lehetőségekre, betekintést engedve sajátos világunkba a gyülekezet tagjai számára, és természetesen minazok számára, akiket érdekel a falainkon belül folyó élet. Mindezt, ünneplésünk nyitányaként, a tavasszal megjelenő gyülekezeti hírmondó, a Szőlőskert hivatott közvetíteni.

Másrészt az idei esztendőben különösen is keressük annak lehetőségeit, hogy a ránk bízott diákokat megerősítsük értékes voltukban, és lehetőséget biztosítunk tehetségük megcsillantására. Ezek közül kiemelkedő esemény volt művészeti kiállításunk, melyen 20 diákunk több mint 100 alkotásában gyönyörködhettünk.

Mivel az idei esztendőben a tavaszi hálaadó kollégiumi istentiszteletünk is elmaradt, 2021. október 19-én meghívtuk gyülekezetünk presbitériumát intézményünkbe azzal a céllal, hogy ne csak a Szőlőskert lapjain, hanem személyen is bemutatkozhassunk és köszönetet mondjunk azért, hogy intézményünket, munkánkat fontosnak tartják és támogatják.

Hálásak vagyunk az Úr Istennek, mert tudjuk, hogy munkánk nem a frontvonalban zajlik, mégis érezzük, hogy az „Ő nagy tetteivel járunk”.

 

Pálné Lencsés Szilvia

internátusigazgató

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk