Aktuális

Aktuális

Asztalitenisz bajnokság (2021)

,

Chudi Levente tudósítása

2021. végén került megrendezésre internátusunk 30. jubileumi asztalitenisz bajnoksága, melyre az előző évek tapasztalataihoz mérve, meglepően sokan jelentkeztek és vívtak meg az elismerésért, meg persze a legjobb pingpongos címért.

A lányok és a fiúk külön-külön csoportokba sorsolva várhatták a versenyt. Összesen 12 lány és 14 fiú érezte magában a kellő bátorságot a megmérettetéshez, ami, mint ahogy már fent említettem, azért meglepő, mert az ezt megelőző bajnokságon összesen 4 lány indult. A szabályok megegyeztek a hagyományos asztalitenisz szabályaival, miszerint egy játszma 11 pontig tart és kettő szervánként van szervacsere.  Kétpontos előny szükséges a nyertes játszmához, tehát 11:10 után is tovább folytatódik a küzdelem, viszont ekkor már a játékosok már váltva adogatnak. A játékosok minden játszma után térfelet cserélnek, végezetül a mérkőzés nyertese az, aki először nyer 3 játszmát.

A lányoknál, szorosabbnál szorosabb játszmákat követően, Bozó Zsóka és Suhajda Sarolt játszott a bronzért, amelyet a dartzos köreinkben is ismert Zsóka szerzett meg magának. A döntőben, újonnan érkező diákjaink Virág Szonja és Kuncz Hanna néztek szembe egymással, végül Hanna diadalmaskodhatott.

A fiúknál sem volt ez másképp. Sokan szoros meccset vívtak egymással, bár én személy szerint, az első meccsemen egy megsemmisítő 3-0-val estem ki Korenika Szabolccsal szemben. A 3. helyért a már az előző tanévben is jól teljesítő Fodor János játszott, a szintén frissen érkező Sipos Mersével. János tapasztalatához méltóan nyerte meg a mérkőzést. A döntőben, Szabolcs mérkőzött meg a legutóbb döntőt játszó, most szervezői szerepet is vállaló, Makai Lászlóval. László az előző döntőjét elveszítette ugyan, de most nem hibázott, hanem elhódította az aranyat.

A díjakat egy közös konviktusi vacsora alkalmával az előző bajnokság nyertese, Sándor Barnabás adhatta át. Ő most idén nem indult, de elsőként gratulálhatott a már díjazott versenyzőknek.

Remélem, hogy 2022-ben is jó hangulattal és még több bátor jelentkezővel rendezhetjük majd meg, ezt a már ikonikussá vált bajnokságot. Gratulálok mindenkinek!

   

 

A fotókat Loboda Zsófia készítette

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk