Aktuális

Aktuális

Advent (2021)

,

Szombati Eszter írása

Az adventi hangulat december elején megérkezett az Internátusba is: az épületet karácsonyi díszekkel ékesítették és a lépcsőn is érezni lehetett a nevelőiből áradó gyertyaillatot. Mindenki szorgosan készülődött az előttünk álló izgalmas eseményekre és a karácsonyra.
A Diákönkormányzat idén egy különleges Adventi kalendáriummal kedveskedett nekünk: minden nap megleptek valamivel minket. Ezenkívül naponta vehettünk ki egy kedves igét a társalgóban elhelyezett Adventi naptárból, Vera néninek és a diákpresbitereknek köszönhetően.

December 1.
            Fakultatív reggeli
Ez nem tűnhet olyan nagy dolognak, viszont sokan kihasználták a lehetőséget, hogy nem volt kötelező lemenni reggelizni, hanem akár egy kicsivel tovább aludhattunk.

December 2.
            23:00 Takarodó
Éjjeli baglyok figyelem! Egy órával tovább lehettek fent anélkül, hogy megszegnétek a házirendet. Azt kell, mondjam, ezt a lehetőséget senki sem hagyta ki. Remélem, senki nem aludt el másnap az iskolapadban!

December 3.
            Ötös szobarend
A rendetlenek kedvence, a nevelők rémálma. Szeretném megköszönni ezt a kivételes alkalmat minden lakó nevében, hiszen a rendrakás nem a kedvenc elfoglaltságunk.

December 5.
            Fakultatív szilencium
Minden kollégista egyik álma, hogy nem kötelező tanulni. Milyen szép lenne minden nap egy fakultatív szilencium! Csak pihenni a szobánkban, mit sem törődve a másnapi teendőkkel. Na persze nem felejthetjük el, hogy az iskola még tart, és ugyanúgy készülni kell az órákra. Azért jó volt egy plusz fél óra pihenés mindenkinek.

December 6.
            Mikulás est
Szokássá vált már minden évben a Mikulás est megszervezése. Mindannyian izgatottan vártuk mit rejt számunkra a Mikulás puttonya. Minden tanulócsoport egy aranyos verssel, zenével, énekkel várta a Télapót. Persze ez nem minden: a kollégisták apró ajándékokkal egymásnak is kedveskedtek. A folyosón csizmák díszelegtek, és estére mind meg is teltek. A rendszer egyszerű volt: akinek szerettünk volna adni valami meglepetést, annak beletehettünk a cipőjébe. De csak titokban, különben elveszik a varázs!
A Mikulás két kis krampusszal érkezett, és névre szóló ajándékokkal lepett meg minket. Azt hiszem, ez volt az egyik legjobb esemény az adventi kalendáriumunkban.

December 7.
            Közös chillezés
Vacsora után a társalgó és a díszterem már várta a társasjátékozni kívánó diákokat és nevelőket. Rengeteg nasi és üdítő összegyűlt, ami még inkább fokozta a hangulatot. Egészen negyed tízig kint lehettünk és élvezhettük a többiek társaságát. Mindenki jól érezte magát ezen az estén is.

Szombati Eszter képei a chilezésről >>

December 8.

            Just Dance
Az évben már többször megrendezésre került a Just Dance, de a kollégisták zöme még mindig ugyanannyira élvezi, mint legelőször. Minden alkalommal csodás hangulatot tud teremteni, amikor a díszterem hirtelen táncparketté válik.

December 10.
            Zenés reggeli
Ezen a napon megérte felkelni és lemenni, reggelizni, hiszen Ildikó néni mesebeli karácsonyi hegedűjátékával megteremtette az igazi ünnepi hangulatot.

December 12.
            Fordított est
Az est, amire mindenki várt, kivéve a nevelőket. Kiválasztottak a diákok egy lányt és egy fiút, aki egy este erejéig átvette a nevelők feladatát. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy a fiú szinten mekkora felfordulás tört ki, de legalább mindenki jót nevetett rajta.

December 13.
            Korcsolyázás
Nagy érdeklődés volt e program iránt, hiszen ki nem szeret korcsolyázni?! Molnár tanár úrnál jelentkezhettünk egy közös korcsolyázásra, ahova busszal vittek ki minket. Volt, aki romantikázott párjával, voltak, akik versenyeztek, fogócskáztak. Rengeteg ideig lehettünk kint, és bár eléggé hűvös volt, mind a 10 ujjunk piros lett és Rudolfot játszott az orrunk, mégis nagyon élveztük az eseményt.

December 14.
            Fordított délután
Minden tanuló kiválasztott egy diákot, aki elvégezte a tanulócsoport vezetőjének feladatát. A szilenciumok viszonylag ugyanúgy folytak, mint felnőttekkel, de a vacsora rendje kissé felborult. Nem volt semmiféle felfordulás, de többet kacagtunk, mint általában, hiszen a nevelők is eljátszhattak gyerekeket. A „nevelők” asztalán pedig több telefon sorakozott, mint eddig bármikor!

December 16.
            Karácsonyi vásárlátogatás
A vacsoránkat megkapva, elindulhattunk egy téli hangulatfokozó vásárlátogatásra, a főtérre. Ajándékokat nézegettünk, kürtős kalácsot csipegettünk, forró teát ittunk.

December 19.
            Adventi hangverseny
Miután visszaérkeztünk a kollégiumba, rövidesen elkezdődött az előadás. A műsor gyönyörűen mutatta be az egyes emberek nézőpontját a karácsonnyal kapcsolatban.

Venczel Dorka képei az Adventi ünnepségről

December 20.
            Film maraton
Az utolsó estén megengedhettünk magunknak egy kis pihenést, beültünk a díszterembe és hajnali egyig filmeket néztünk. Igaz másnapra mindenki nagyon fáradt volt, de megérte ezt az egyszeri alkalmat kihasználni.

December 21.
            Reggeli karácsonyi zeneválogatás
Az utolsó tanítási nap a 2021-es évben. Reggel ünnepi zenékre kelhettünk, ezzel megadva az utolsó löketet a karácsonyi szellemnek.

Így telt hát az advent az Internátusban. Meg kell, mondjam, nagyon kitettek magukért a Diákönkormányzat képviselői és a nevelők is. Elképesztő hangulatot varázsoltak nekünk az utolsó hetekben. Köszönjük ezeket az eseményeket és engedékenységet! Remélhetőleg ezek után mindenkinek csodásan teltek az ünnepek és kipihenten jöttetek vissza az újévkezdés után. Boldog új évet és eseménydús 2022-t mindenkinek!

 

Az idei adventi naptárt Jánosi Zoltán tervezte

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk