KRINT30

Tanévzáró piknik

,

SZERZŐ: FISCHER BOGLÁRKA MÓNIKA

 

Bátran kijelenthetem, hogy minden kollégista leg­kedvesebb internátusi programja a tanévzáró parti. Nagyon örültem hát, mikor engem kértek meg, hogy írjak néhány gondolatot erről az eseményről.

Tapasztalt diákönkormányzati képviselőként volt alkalmam a háttérmunkáját is látni ennek az izgalmakkal teli délutánnak, amelyre mindig a tanév utolsó előtti délutánján kerül sor. A DÖK-képviselők már május elején elkezdenek gondolkod­ni, ötletelni a lehető legjobb feladatokon, játékokon.

Általában sorversenyek szoktak lenni a feldí­szített udvaron, miközben a diákság által össze­gyűjtött zenék szólnak „alapzajként”. A versengő csoportok vegyes összetételűek. Ezt azért is tartom kiváló elképzelésnek, mert ilyenkor mindig rájö­vünk, hogy mennyi kollégista társunk van, akit még egyáltalán nem ismerünk. Ez a parti alkalom erre.

A játékok nagyon jó hangulatban zajlanak, és (dicséret az ügyes szervezőknek) ilyenkor a belső udvar zeng a kacagástól. Természetesen a ver­senyszellem is megvan, hiszen szuper főnyere­ményeket szokott ilyenkor az igazgatónő felaján­lani a győztes csapatnak.

Ha év közben egy-egy alkalommal megemlít­jük a tanévzáró partit, akkor a diákok zömének a finomabbnál finomabb ételek jutnak először az eszébe. A konviktus ilyenkor fantasztikusan kitesz magáért! Ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb grillezett húsok, zöldségek, többfajta saláta, gyü­mölcslevek és az elmaradhatatlan desszert: az óriás palacsinta kerül asztalra. Még most is összefut a nyál a számban, ha ezekre a finomságokra gon­dolok. A konyhás nénik és bácsik ilyenkor igazán nem sajnálnak tőlünk semmit sem. Miért is tennék, hiszen ezután egy jó darabig nem látjuk majd a konviktust. Ahogyan egymást sem...

A rengeteg mókázás, beszélgetés nevetés és evés ellenére, azért a búcsúzás kis szomorúsága is jelen van a légkörben. Akkor még senki sem mondja, senki sem bánkódik miatta, hiszen még egy napig együtt van a „csipet csapat”. De aztán elkezdődik a nyári szünet, és legközelebb majd csak szeptemberben látjuk egymást.

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk